Jun 5, 2009, 10:05 PM

Ти намери любовта 

  Poetry » Love
675 0 1

Ти намери любовта - запази я.

 Тя е в теб и ти дава спокойствие.

С целувка по очите ти казвам сбогом.

Заспи спокойно в градината на времето.

Не можем да разберем любовта, ако е само в мечтите.

Тя е преходна и отлита, както цвете прецъфтява!

Не насилвай любовта - или тя ще те излъже!

Освободиш ли я – ще избяга!

Измениш ли ù – подтикне към лъжа!

И ще опита отново и отново

да ти разкрие истината!

Не вярвай, че можеш да я задържиш.

Тя е като вятъра,

също тъй непостоянна.

Обикнеш ли я – осъзнаваш, че е винаги с теб.

Времето ти показва, че всичко друго е лъжа.

Когато е силна – те прави егоист.

Готов си да затвориш любимия в клетка.

Но тогава си спомни!

 Не насилвай любовта - или тя ще те излъже!

Освободиш ли я – ще избяга!

Измениш ли ù – ще ти отвърне с лъжа!

И ще опита отново и отново

да разкрие истината!

© Биляна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??