30.05.2009 г., 10:39 ч.

Ти пак ме изкарваш велик... 

  Поезия
868 0 14

Ти пак ме изкарваш велик,
но какво е великото в мен?
Две катранено черни очи,
слети в поглед - хаплив и студен,
и мъничък белег за спомен
от стара нещастна любов.
И някаква тъжна мелодия,
зазидала жалостен зов,
последван от сетния писък
на моето болно сърце.
Няма, макар и да искам,
частица велико във мен.

Потънала в мойта реалност,
добра героиня от стих,
изцяло загубваш представа,
че важната всъщност си ти.
И всичко превръща се в странно -
обръща се някак света -
и едно мълчаливо пространство
напомня, че имам и глас,
със който да пея лирично
под нашето общо небе.

И щом като още обичам -
великото значи е в теб.


© Валери Шуманов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??