22.08.2007 г., 0:28 ч.

Ти помниш ли? 

  Поезия
531 0 5
Ти помниш ли онези вечери,
пияни от любов и огън див?
Телата ни в едно преплетени,
пулсиращи, изгарящи в екстаз? 


И после тръгваше в нощта,
целуваше лицето ми на прага,
със устни запечатал любовта,
на мойте устни от нектара.


Оставах аз притихнала, самотна,
във празна стая със едно легло,
като сълза останала сиротна,
в постеля ледена от тишина.


Ти помниш ли?


Сега не тръгваш всяка вечер,
но аз копнея за онази самота,
защото днес във твоето присъствие,
не виждам пламъка на любовта.

© Живка Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??