31.03.2012 г., 14:33 ч.

Ти - пустинният вятър 

  Поезия » Друга
462 0 3

 


ТИ- ПУСТИННИЯТ ВЯТЪР

Втурна се в живота ми като сироко,
помете пясъчните дюни и бархани!
С ръце молитвени в небе високо
пустинята се вдигна с теб и се отдаде

на сладостната тръпка от предчувствие
за влага, дъжд, живот и вити палми,
простенва във недрата й възкръсване...
Долавят ли се херувимски песни, псалми

или е воят на препускащите песъчинки,
жонглирани с финес от скитника пустинен?
Миражни звукове, илюзии, картинки,
пръкнати от жажда за любов взаимна?....




* Според вярванията на номадите- туареги, с пясъчната буря пустинята издигала ръце към небето в молитва за дъжд!


© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??