Ти си тайнство.
Ти си вълшебство.
Първо чувство -
от моето детство.
Понякога затворен в черупка,
попаднал в най-черната дупка,
друг път откровен и бъбрив,
на моменти предишният див.
Болка си,
солена сълза,
а и приятна, нужна мъзга -
всекидневната доза.
Инат си, нежност, любов.
Появил се от нищото зов.
Грижа, доброта и - сърце,
отчупено стъкълце
забито в моите ръце.
Ти си всичко!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени