27.10.2011 г., 10:02 ч.

Ти си икона 

  Поезия » Любовна
688 0 2

Знаеш ли, за мене ти си икона,

жива светица, кралица,

небето за тебе е трона,

а ти за небето си птица.

 

Знаеш ли, за мене ти си река -

бистра, красива, пенлива,

сълзите ми падат с дъжда

и реката красива прелива.

 

Знаеш ли, за мене ти си луна -

бяла, нежна, тъй снежна,

а аз, като малка звезда,

към твоята сянка поглеждам.

 

Знаеш ли, за мене ти си градина -

китна, безкрайна, ухайна,

цъфтиш дори и през зима

и пазиш своята тайна.

 

Знаеш ли, за мене ти си любов -

чиста, свята, крилата

и усетил тихия зов,

забравям в мен самотата...

© Никола Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??