25.05.2024 г., 23:03 ч.

Ти си моят дом 

  Поезия » Любовна
239 1 0

Ти си моят дом

 

 

Моят дом е в твоето сърце!

Моят дом е в твоята душа!

Моят свят и моето небе!

Моята жадувана мечта!

 

Болка си в щастливите ми дни!

Болка си във нощите, в съня ми!

Аз я искам! Нека ме боли!

Някога ще спре ли тя? Едва ли?

 

Ако бе звезда на небосклона

най-блестяща щеше да си ти!

Ако бе молитвена икона

в тебе ще са моите очи!

 

Ако беше буря в късна доба,

исках да съм с тебе във нощта!

Там да бъда, в твоята утроба,

и отново пак да се родя!

 

25.05.2024 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??