Ти си моята звезда в нощта,
пътя осветяваш ми във мрака,
бъркам те понякога със друга светлина,
но бързо те намирам пак по топлината.
Ти си моята звезда на небосклона,
аз привлечен съм от физиката ти и от красотата,
гледам другите звезди, харесвам ги, но ти си свята,
няма друга като теб и толкова красива и богата във душата.
Ти си моята звезда сред милиарди други,
търсих те навсякъде и обикалях като луд,
искаха ме хиляди, да бъда тяхната позлата,
пазех се за теб, защото знаех ще те срещна тук.
© Борислав тодоров Всички права запазени