14.08.2015 г., 1:09 ч.  

Ти си оставаш винаги ти 

  Поезия » Друга
280 0 1

 

 

 

 

 

 

Еманципацията увеличи разводите,
и намали раждаемостта.
Не знам на кой ще му пука за ноктите,
когато има дванайсет деца.

Матриархатът умножи безчувствените жени
с тях и изневерите.
Мъжете си направи слуги,
и каза: За добро е.

С фередже или стопаджийка гола
ти си оставаш винаги Ти.
Предните две ме сложиха на колене,
но причината да си тръгна

не са те,  не лъжите, нито изневерите, 

а любовта, която пропиля.

Сега шепнеш: Остани, има и  за теб...

 

© Станислав Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На тази страничка винаги оставам не съвсем разбрала, но разчувствана и размислена...
Предложения
: ??:??