1.02.2013 г., 22:53 ч.

Ти вече си нещо 

  Поезия » Философска
530 0 0

Ето...
Това е душата ми!
Пиша доколкото мога,
свиря, хапя и пия...
пак доколкото мога.
Трудно изпявам до края,
стига ми казват,
стига, Илия.


Хищно разкъсвай,
но умно предъвквай.
Бързай, човече!
Изпускаш...
Там, долу в гърдите,
бясно препуска...
Изпускаш...
Стискай по-бързо,
дъвчи, не пропускай,
там е сърцето,
което ти искаш.


Раменете отпуснати вече...
Душата разголено гледа
през разпрани гърди.


Ето...
Засити глада си накрая!
Отне ми листа...
Вече не свиря...
Преглътни си с коняче...
ти вече си мъдър,
ти вече разбираш,
ти вече си нещо...!


(01.02.2013г. 13:49ч.)

© Илия Деведжиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??