18.07.2022 г., 5:06 ч.

Ти виждал ли си чудо 

  Поезия
751 5 14

Ти виждал ли си чудо посред лято,

когато плисват слънчевите бързеи

и хукват необяздени в полето,

а облаците чак до пътя слизат,

подгонени като овце по билото...

На мляко и на прах ухаят билките,

разсипани по топлото му рамо,

просветва пладнето - бял хълбок на кобила,

сред бягащия звън на медни чанове.

Тревите избледнели гриви мятат

до вятърния ръб на хоризонта

и акостират в меките обятия

на залеза през сплетените клони.

А той загребва сенките бакърени

и ги превръща в ярко звездно ято,

политнало над океан от юли.

Ти виждал ли си чудо посред лято...

 

 

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??