12.06.2005 г., 1:40 ч.

Ти виждала ли си 

  Поезия
852 0 7
Ти виждала ли си
на пролетта зелените пожари?
Спиралата на изгорялата земя -
увитата змия
около самотния кипарис.
Минават бавни небеса
и светят клоните,
сякаш са овъглени.
Но кой така
обсипва с капки сребърни
ръцете север прегърнали,
ръце простряни над
зелени пожари...

А снощи
не светеха още.

© Божидар Пангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??