12 июн. 2005 г., 01:40

Ти виждала ли си 

  Поэзия
854 0 7
Ти виждала ли си
на пролетта зелените пожари?
Спиралата на изгорялата земя -
увитата змия
около самотния кипарис.
Минават бавни небеса
и светят клоните,
сякаш са овъглени.
Но кой така
обсипва с капки сребърни
ръцете север прегърнали,
ръце простряни над
зелени пожари...

А снощи
не светеха още.

© Божидар Пангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??