17.10.2021 г., 19:50 ч.

Ти знаеш ли 

  Поезия » Философска, Гражданска
241 0 0

                                           Ти знаеш ли

 

 

Знаеш ли какво е борба, не само да говориш,

да оцеляваш всеки ден в града голям.

С ангели да живееш, с демони се да бориш,

живееш с хора, но всъщност се справяш сам.

 

Знаеш ли какво се крие в моята усмивка,

когато вечер късно прибирам се отново сам.

Вкъщи самотен, уютен дом уж за почивка,

с тъгата си живея сам, защото съм голям.

 

Знаеш ли, че отново децата ми заспиват

без своя татко, без за лека нощ приказка една?

Далече са от мен, но те са силни не униват,

когато вярват ще се сбъдне нашата мечта.

 

Знаеш ли какво е и къде се намира любовта,

почуствал ли си радостта и болката от нея?

Красива е, кара те да летиш и усмихваш тя,

а после си отива ако за нея няма борба.

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??