23.03.2011 г., 19:37 ч.

Тичам бясно по паважа 

  Поезия » Философска
357 0 0

"Тичам бясно по паважа"

Тичам бясно по паважа,
от истерия горя,
нямам нищичко да кажа -
труповете днес броя.

Сред затвори тъмни, мрачни,
мъртъвци вървят под строй,
а над тях зъл гарван грачи,
с леден глас: "Не мърдай, стой!"

Срещу мен размахват пушки,
стрелят, гонят се, крещят,
а наоколо е мръсно -
всички днеска ще умрат.

Падат бомби, самолети,
сгради рухват в облак прах,
а ракетите свирепи
във сърцата всяват страх.

В гръб куршумът ме улучва,
падам долу в локва кръв
и не знам какво се случва -
удушен съм с дълга връв...

*                           *                             *

Тичам бясно по паважа,
сред напалм и аз горя,
нямам нищичко да кажа -
сам и аз съм труп сега...

 

© Задгробник Евотош Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??