26.09.2013 г., 13:00 ч.

Тих Инструмент 

  Поезия » Любовна
468 0 0

Душата ти е като тънките струни на инструмент,

тихо ехтящ из Балкана.

И изпълваш листата с онзи момент

на радост така неразбрана.

 

И криеш с косите си слънцето пак.

Но лъчите на залеза през тях прогряват.

В ръце осветени целият свят се вижда,

ръцете, които те галят.

 

Вечерта твоята сянка броди,

светлината лунна пресява.

Виждам я, като бродя сред дървата,

по които своя белег оставя.

 

Сутринта е най-прекрасна и тъжна,

когато се рано събуждам.

И на малката маса до мен

последният спомен от теб аз виждам.

 

© Божидар Лазаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??