***
И залезът на слънцето
в позлата
с възхита се любува
на изгрева прекрасен
на луната...
А аз трептя
самотна, безпризорна,
нестоплена от ничия ръка.
Присъдата - да си отида утре -
за мен е равна на смъртта...
Защото със сърце,
без любовта умряло,
как бих живяла аз?
Как бих живяла?
***
Как стонове
от изпокъсаните
струни на сърцето
безмилостно
ме запокитват
там, където
остана ти
и споменът далечен,
по който
аз ще страдам
и ще тъгувам вечно.
***
Под синьо звездно покривало
аз болката си искам да забравя,
да укротя сърцето -
жертват заболяла,
да му наметна спомен -
наметало.
И с капка надежда
понесена,
аз търся
предишната себе си...
© Роза Василева Всички права запазени