В тихия залез на безпътни дни
звезда вечерница ми тайна откри,
недей се вълнува, недей тъжи,
животът е много стар и пълен с лъжи.
В младост те смайва с любовни мечти,
истини горчиви поднася в зрелите дни,
превали ли слънце през много планини,
напущаш го самотен и ограбен ти.
Недей се вълнува,недей скърби,
преброени са ти земните дни,
приеми жребия с усмивка ти
и нека в душата ти мир да цари.
Мир да цари, покой да теши,
че все пак живял си в него ти.
© Мадлен Всички права запазени