27.05.2023 г., 10:02 ч.

Тихо приятелство 

  Поезия
352 2 12

Приятелството тихо ще разкаже

най-вътрешния смях неуловим.

Прегърне ли те, няма да те смаже

ни гняв и нито страх. Ще победи

 

тъгата в най-дълбоките подмоли,

най-гъстата и хищна самота,

в страдание с любов ще се помоли

и раните сами ще зарастат.

 

В приятелството има си утеха.

Човекът в него грее несравним. 

И грешникът сияе в бяла дреха

щом за приятеля си е любим.

© Милена Френкева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Приятел е този, който знае всичко за теб, и въпреки това те обича »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??