17.04.2010 г., 16:46 ч.

Тийнейджъри 

  Поезия » Философска
727 0 1

Тийнейджъри

(Част 1: Приживе)

 

Хората казват – утрото по-мъдро е от вечерта.
Антитезисна теория, от човек с махмурлук на сутринта.
Тъга, изписана на нашите тийнейджърски лица.
Знам, понякога на всички ни се иска да останем просто деца.
Но сега какво стана с нашата Питърпанска мечта?
Не можем да го обясним – не ни достига речта.
Ала обяснението е просто –  сложно порастваме бързо.
Няма вече игри и анимации, има само красота или дързост.
Мързел и смут се сеят в душите ни,
тежкò и горкò на нашите скъпи родители.
За пример, естествено, себе си ще дам -
талантлив, красив и умен, но за жалост Хулиган.
”Срам голям?!” Мен извънземни ме гледат в лицето,
а майка ми знае само за „на мама момчето”.
От себе си давам всичко, а нищо не получавам.
Не се правя на велик – велик тепърва ставам.
За добро или за лошо, самотен гений оставам,
а „моето момиче” си мисли, не че не я разбирам, а че ù се подигравам...

© Михаил Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тежко е да си неразбран,но бъди търпелив - и твоят миг ще настъпи!
    Какво ли ти говоря,все едно,че не знаеш...
Предложения
: ??:??