6.11.2014 г., 23:30 ч.

Типичен българин 

  Поезия » Гражданска
484 0 1

Отрепка ли съм?!

Или мекотело!

Медуза някаква! Амеба!

От месеци, години тоз въпрос ме мъчи

и мира ми не дава. Нито сън.

Обмислям го отново... пак на маса.

Навел глава над чашата... с ракия.

Да пия, или да не пия?!

Поредна вдигам, силата напира

и искам всички до един да ги набия,

които за живота ми несретен ВИНОВНИ СА.

Но вече стар съм.

Таквиз желания май само са за маса.

Желания?! По-скоро оправдания.

Отрепка съм. Страхливец. Мижитурка.

Да бих бил мъж аз щях да им покажа!

Но аз не съм. Освен щом пийна малко!

Ще кажете: ОТРЕПКА.

Ще сте прави.

Но аз в защита тихо ще продумам:

типичен българин, един от многото.

 

© Васил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??