10.11.2016 г., 21:44 ч.

Тишина 

  Поезия » Философска
252 0 0

 

 

ТИШИНА

 

Така съм зажеднал за тишина…

За елски дъх, поля и пойни птички…

Омръзна ми да бутам рамена!

Да се надбягвам, като кон, със всички…

 

Не знам дали ще найда, аз покой,

когато се отдам на планината…

Не ме приветства тука вълчи вой

Но ми бучи в ушите тишината…

 

Аз срастнах вече със побъркания свят..

Без него аз не мога да живея!

И дните ми, без него не вървят.

Без лудостта му, аз ще полудея!...

 

А някога в онези времена,

На детството, на скъпата ми младост,

кълняха в мене други семена…

И друг бе образа на мойта радост!..

 

Аз грабех с шепи чиста синева!..

Прегръщах нежно аз, цветя и птички…

И днес ми иде, с глас да зарева,

за шепота на белите брезички!..

 

От Самота, в гъмжило остарях…

Но Пустота в душата ми остана…

Нима напразно в този свят живях?!

А спомена във мен, е една рана!..

 

Какво изпълва днеска мойте дни,

оплетени във сметки и интриги!..

Тъгувам аз за романтични дни..

Не ща да съм, прочетената книга!..

 

Опитвам се и аз да удрям крак,

да съм в редиците , да не оставам!..

И нека не ме смятат за глупак..

За вещите си, съвест не продавам!..

 

О, всеки свят си има богове..,

Издигнати високо в небосклона…

Към тях , изкачвам стръмни върхове,

И свалям доста истини, от Трона!..

 

От чаено аз търся тишина,

Но тихичко не мога да живея!..

Аз свикнах, да разблъсквам рамена…

Аз иначе не мога и не смея!..

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??