26.04.2019 г., 19:40 ч.

Тишината говори 

  Поезия
478 1 1

ТИШИНАТА ГОВОРИ

 

Знаете ли как говори тишината?
Ако имаше начин да я чуем,
щеше да ни настръхне косата
от милиардите звуци нахлули.

 

Вселената крещи, ечи, взривяват се
слънца, планети, галактики, вселени.
Щастливи и нещастни изповядват се
и потъват, забравени вече в забвение.

 

Душите ни много често мълчат,
раздирани от бури и страдание.
Любовно, страстно, от обич ечат,

от щастието свято обладавани.

 

До край, сърцата ни разбити, мълчат,
скрили парченцата в своята пазва,
попили на разчупеното гласът

и нищо, с мълчание, не казват.

 

Как звучат преглътнати детски сълзи.
Тихото, бавно замлъкване на сърцето.
Как пеят и светят щастливите очи

и изпращат любов към небето.

 

Задъханото скърцане на стареца.
Преместването на ябълка адамова
в гърлото, до изгаряне на цялото.
Пушекът, носещ ухание, на тамяна.

 

Как безмълвно говорят ни рибите.
Търсим любов в очите на животните.
Природата как непрекъснато спори.
На реките, планините голготите.

 

Звуци, които Бог ни е спестил,
но в неговите уши те звучат
и никой нищо в живота не е скрил,
макар, че тайните в него мълчат.

 

Всеки иска в мига последен причастие
и прошка от Бога за грях мълчан.
Крещи животът, във всичко участвал.
И плаче, плаче и вие се аромат на тамян...

 

26 04 2015
 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??