25.09.2009 г., 19:25 ч.

Тогава... Той 

  Поезия » Любовна
566 0 2

Конете са навсякъде в полето,

безкрайния галоп в едно поле,

ще кара нея да извика "ето го,

единствения, онзи, нероден".


Единственият аз ще я погледна.

Погледите! Удар на камшик,

тя с тях ще ме удари, тя, неземната,

тя толко е красива, че боли.

 

Но в погледа ù аз ще търся искреност,

с конете си ще бягам от лъжи,

винаги лъжите ще са истини,

но и винаги след истини боли.

 

И там, ако за миг помисли "той е,

животите не ще ми стигнат, той,

той дните ми ще прави неспокойните,

и в сънищата ще ме следва... той".


Тогава той ще заброи минутите,

дните ще са тежки кат живот,

тогава ще тежи дори и чутото,

и болен той ще търси антидот...

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Къде се губи ритъма?
  • тогава, той... кой?
    "той е,
    животите не ще ми стигнат, той,
    той дните ми ще прави неспокойните"

    много хаотично, неразбираемо е.
Предложения
: ??:??