8.11.2016 г., 23:01 ч.

Той е истината и пътят и живота 

  Поезия
433 0 0

на Теодоси Спасов

 

Него го наричат Тео,
мен пък ме наричат Вал.
Той за всички е емблема,
а за мен е идеал.

 

Съпоставка ли? Не правя!
Ангел в него е вселен.
Аз не мога да забравя
срещата на Тео с мен.

 

Общо имаме обаче,
добруджански сме чеда.
А това, тъй много значи
и в това е гордостта.

 

Тео има дух и сила,
а в очите - свобода.
За Родината ни мила,
той е точната звезда.

 

Чуй кавала щом засвири,
усети как ври кръвта.
Нека Бог да го закриля.
Той е път и светлина.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??