23.10.2008 г., 16:28 ч.

Той ми каза... 

  Поезия
941 0 39

Той ми каза:

Аз съм изворът,

който ти

затрупа със шума

от всичките

сухи лета...

И затвори

сърцето си.

Мокри дни

от очите ти капеха.

Помниш ли,а?

И къде ти е роклята

с перлени копченца?

Пак си облякла

забравата.

Не те искам такава...

Спомни си цвета

на шипката есенна.

Като прегръдка е топъл.

Спомни си,

как преглъщаше

трудно след...

и те задавяше вопъл...

Той ми каза...

 

Ти ли беше това,

или навярно

дочаках-неочаквано

есента...

 

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??