20.11.2021 г., 18:25 ч.

Топла есен 

  Поезия
378 0 4

Шепите на есента са топли...
Толкова, че искам да боли:
облаците до един са обли,
вместо дъжд, с роса вали.

 

Дланите на есента са щедри...
Виж, търкалят перлени зърна!
Багра от дъгата ще намери,
с нея ще запали светлина.

 

Пръстите на есента заплитат
златни жички в тънко макраме.
Паяжинно бъркат се конците.
В мислите си елф ме спомене...

 

Есенно я хващам за ръцете,
нека към безкрай ме поведе.
Важно ли е, че тупти сърцето?
Важно е! И бързам... Закъде?

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Финалът!
  • "Важно ли е, че тупти сърцето?
    Важно е!.."
  • облаците до един са обли
    ?
    само обли не бях срещала, пуста рима!
    Иначе стихотворението ми хареса, но тук се препънах
Предложения
: ??:??