6.06.2008 г., 10:55 ч.

Tопла и уханна нощта 

  Поезия » Любовна
488 0 8
Топла и уханна нощта,
спокойно и гладко морето,
кротко се плиска вълна,
дискретно тъмнее небето.
Сребърно-мека следа
обточила е луната,
на пясъка морно златист
тялото с мраморен блясък
засенчва далечни звезди.
На талази мощният тласък
с пръски покрива плещите.
Милвам посребрени коси
и в плен отпускам се щастлива
... в твоя свят ме отнеси
с ухание на мускус и сила.
С устни тялото ми докосни
влажна и топла, за очите ти красива.
... Под луната сенките се свиват.
шепнат тайнството вълните,
прибоят легенди реди,
цигулка проплаква от скалите,
прилеп литна от пукнатини...
Болка раздира душите!
В огън обгръща сърца!
Поглъща бризът ненаситно
влагата от нашите тела.
Рицар между варвари,
Демон до Богиня,
Боговете сварват ли
да прощават - и бъдат сърдити...?

© Татяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??