9.04.2024 г., 7:50 ч.

Това, че съм – пределно ясно 

  Поезия » Философска
109 4 5

Понеже от пера ми писна (от пух и прах се задуших),
животът гълъб бе – увиснал безкрил и тъжен в моя стих.
Светците ли? Около мене – богоизбран до призован...
Жадувам обич и летене, а те линчуват ме. С катран,

 

заплашват ме. Кошмари разни, вини вменяват... Ден след ден.
Дори престана да ме дразни така познатият рефрен.
А кладите? Сама ги стъквам... И който смее – да гаси,
душата на любов е църква. Между да си и да не си...

 

Това, че съм – пределно ясно, по-ясно от това, че бях,
с дланта ми мечът се е сраснал, забравих думичката "страх"...
И нека съм и зла, и грешна, (каква ли аз не съм била?)
Съдбата в полет ще посрещна... Крилата съм и без крила.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??