ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ
Живеем в свят от изобилие
и в свят на всевъзможните неща,
а често тънем във безсилие
пред бедствия и страдащи деца!
В излишък някой се препъва,
а другаде умират в нищета!
Човек във нищото затъва
и мисли си, че е достигнал висота!
Понякога сълзите ми се стичат
от болка и нестихваща тъга!
Нима е трудно хората да се обичат?
Без корист, просто ей така!
© Руми Всички права запазени