9.04.2022 г., 19:01 ч.

Това ми е мерилото за истина 

  Поезия
228 1 4

Не ме хвалете, нито ме хулете,

а ако ви харесвам ме четете,

а ако ли пък не, ме забравете

и на разходка сред гора идете,

„батериите“ там си заредете.

Е, аз ще продължавам да си пиша

и в пек, и в леден студ или във киша.

Защото тъй го чувствам, най-отвътре

и го откривам, като част от пътя,

който е отреден да пропътувам.

Така го разгадах, дано си струва.

Това е лек за раните душевни,

това е осъзната неизбежност,

това искра е насред мрак неистов,

това мерилото ми е … за истина!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??