1.09.2009 г., 12:07 ч.

Това ми трябва 

  Поезия » Любовна
585 0 6

                                                   ТОВА МИ ТРЯБВА

 

 

Искам да съм пияна от  любов!

Знам, знам, че е страшно, опасно...

Но даже смърт да намеря

наместо зов,

ще е прекрасно!

Животът си безцелен

 дар ще положа в краката ù.

Като в мишена да се целя,

като игла да я търся в купата...

Да ходя усмихната замаяно-глупаво,

да се щурам луда - безцелно.

Ех, че ще ми е хубаво!

Ех, че ще е неделно!

Ами ако ей тъй - непозната

внезапно на прага застане,

ще изгорят сетивата...

като реотани.

Ей от такава любов се нуждая!

Опасна като стихия.

Ще я търся и в ада, и в рая,

няма къде да се  крие.

Ще завиждате, няма да вярвате,

ще искате да отрезнея.

В света ще съм бяла врана,

славеева песен пееща.

Туй, дето ви го казвам, е нищо

копнежа си да опиша...

Недостойна съм и съм низша,

но се надявам Свише.

Друго не ми трябва тогава,

хляб и сиренце - в бохчичка.

Елате, ще ви раздавам

имоти и къщи, всичко!

                                                               Диана  Загора

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??