ТОВА МИ ТРЯБВА
Искам да съм пияна от любов!
Знам, знам, че е страшно, опасно...
Но даже смърт да намеря
наместо зов,
ще е прекрасно!
Животът си безцелен
дар ще положа в краката ù.
Като в мишена да се целя,
като игла да я търся в купата...
Да ходя усмихната замаяно-глупаво,
да се щурам луда - безцелно.
Ех, че ще ми е хубаво!
Ех, че ще е неделно!
Ами ако ей тъй - непозната
внезапно на прага застане,
ще изгорят сетивата...
като реотани.
Ей от такава любов се нуждая!
Опасна като стихия.
Ще я търся и в ада, и в рая,
няма къде да се крие.
Ще завиждате, няма да вярвате,
ще искате да отрезнея.
В света ще съм бяла врана,
славеева песен пееща.
Туй, дето ви го казвам, е нищо
копнежа си да опиша...
Недостойна съм и съм низша,
но се надявам Свише.
Друго не ми трябва тогава,
хляб и сиренце - в бохчичка.
Елате, ще ви раздавам
имоти и къщи, всичко!
Диана Загора
© Диана Кънева All rights reserved.
Поздравчета!