20.09.2007 г., 23:20 ч.

Това, от което си направена 

  Поезия
511 0 0
Ти и морето сте като две сестри
и двете дарявате нежност, наслада,
но може с вас някой да пострада,
ако се обърка и на шега ви разгневи.

Ти и вятъра сте като две бури
и двете вилнеят над целия свят.
Понякога носят нежни ухания,
друг път довяват злокобен хлад.

Ти и небето сте като две деца,
играете си с хората, иронично.
Сякаш от теб вечер пада звезда
и на другия ден си по-различна.

Ти и земята сте като две майки
давате обич, която ни лекува.
И дълбоко във вашите тъмни недра
тъгата на всички ни нощува.

Ти и аз сме като две капки дъжд,
само за миг се създаваме и падаме.
Както честно се случва неведнъж,
сега от целия порой само ние страдаме.

***

Ти и светът не спирате борбата си,
ти се бориш да не останеш отново сама.
Той ти показва, че всичко е преходно,
но всичко се надживява от любовта...

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??