И хайде – нека с теб се разберем –
не гоня слава, нито пък облаги!
Че крастата си чеша всеки ден,
това за моя сметка си е, драги!
Да бистря политика в кафене,
след загуба на карти да припадам -
о, там не ме търсете мене, не!...
За футбола ни също хич не страдам!
Със думите – приятели и врагове –
невероятно е да се общува!...
Тоз, който пише, ще ме разбере –
приятелството с тях си струва.
С тях можеш винаги да споделиш
надежди, болки, съкровени тайни,
или, ако добре ги подредиш,
да нарисуваш красоти омайни...
Обичам да заспивам в лятна нощ
със стих в главата още недописан,
над мен да свети звездният разкош
и аз под него римите да сричам!...
© Роберт Всички права запазени