22.01.2019 г., 9:10 ч.

Този плод ти нося 

  Поезия
636 6 6


Райски плод донесох ти, любима,
греещ от разпукани копнежи.
Само той се радваше на зимата,
без да го е страх да се пореже.

 

Само той от клона се откъсна
в грубите ми длани и омекна,
сякаш по библейски е предчувствал,
че от всичко друго се отрекох.

 

Искаш ли парченце рай, любима?
Този дар единствен е, понеже
и душата също е ранима,
но на теб ще дам. Да я порежеш.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??