ТРАГИКОМИЧЕСКО
С поздрав специално и единствено за всеки познал се непознат :-)
През брода - на бряг,
от слънце - на сняг
от чук, та на мъж,
от вятър - на дъжд,
от просяк - на принц,
от брадва - на щик,
от майор - на войник,
от име - на ник,
от елен - на стрелец,
от бик - на щурец,
от шофьор - на миньор
от миньор - на сапьор,
от цвете - на клон,
от кон, та на слон
от самолет - на балон,
от бонбон - на лимон,
от биберон - на гарсон,
от добряк - на злодей,
от гигант - на пигмей,
от змей - на жабок,
от котак - на мишок,
от козел - на рибок,
от трън, та на глог,
през кал и през грях,
със сълзи през смях,
от там, та на тук,
от тук, пак натам,
("Представи си - без срам!"),
на всички напук,
сама по света
търси ли, търси,
една щура жена
като сляпо дете
под вола - теле.
© Юлияна Всички права запазени
Жестоко!!!