3.02.2010 г., 12:49 ч.

Tракийската песен 

  Поезия » Друга
521 0 2

 

 

    ТРАКИЙСКАТА ПЕСЕН

 

Мелодия дивна в простора звъни

и стихва блажена вселената цяла!

Разливат се звуци на нежни вълни –

тракийка красива е песен запяла!

 

Каква ли е тази неземна магия,

която в тракийската песен се крие?

От рая ли идва вълшебният глас,

та чувства божествени ражда у нас?

 

Тракийската песен аз слушам в омая!

Не зная къде съм - летя и мечтая!

Препускам над ведри поля и гори,

заспивам на люлки от светли зари!

 

Тракийските ритми кръвта ми разгарят,

с незнайните сили във мен разговарят -

за бури, вихрушки, звезди и мечти,

за обич, която в сърцето цъфти!

 

И бликат, и пеят омайните сили,

със корени яки душата обвили.

Те носят пламтящия огън свещен

от минало славно до днешния ден!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??