24.11.2012 г., 21:02 ч.

Трепети на любовта 

  Поезия » Философска
500 0 3

Животът  е едно прозрение!...

Всемирът в хаоса трепти.

Кипи морето от вълнение,

от трепети преливаш ти.

 

Летят невидими фотони,

прелитат птичите ята.

Привличани от гравитони,

кръжат планети и слънца.

 

Трептят звезди, трептят създания,

листа на клонките - и те

и в тази обща трептомания

животът мрежите плете.

 

Но как през редките й бримки

ще мога да го задържа?

И чувствам се сред рой от снимки

боксьор в квадрата от въжа.

 

На ринга днес съм победител,

но утре друг ще ме смени.

Тече животът ни в орбита

предначертана отпреди.

 

И в тази синкава омара,

от тъмнините на нощта,

едно сияние изгрява

от трепети на любовта.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??