3.03.2017 г., 11:19 ч.

Трети март 

  Поезия » Гражданска
722 1 2

Трети март

 

На този ден, велик и неповторим,

възкръсва Българщината отново,

на този ден за всички незабравим,

нека кънти навред Българското слово!

 

Земята на Борис, Калоян и Аспарух,

земята на силният български дух,

таз земя, която не е била дар,

а имала е друг тиранин-господар!

 

Ботев, Левски и Караджата живота си са дали,

със смъртта изстрадана платили са цена,

Шипка, Перущица и Батак, вярата си никому не са продали,

врагът прекланял е глава... побеждаван в тежки робски времена!

 

Ще се помнят вечно тез герои...ще се помнят великите им имена,

ще се помнят техните постъпки...ще се помни и българка една,

ще помним вечно Райна Княгиня и знамето, което е ушила,

ще помним винаги денят, в който свободата за България се е родила!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Димитър Димитров Всички права запазени

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Честит празник! Да се гордеем!
  • Така трябва, да помним! Честит празник, Димитър!
Предложения
: ??:??