4.03.2017 г., 22:28 ч.

Трети март 

  Поезия » Гражданска
358 0 9

Прекланям се във този ден,

оставил огнени следи,

пред костницата Шипка,

паметник нетлен

и Църквата баташка,

която все кърви.

Чувам знамената бойни

в страшни битки как плющят

руси, българи – все братя,

с едничка мисъл – Свободата,

втурват се напред и мрат.

Пред Плевен, във тракийското поле

във общи гробове един до друг лежат,

бойната тръба за щурма все зове,

а гласовете им победни въздуха дерат.

България възкръсна, 

поклон и почит на създателите!

Измиха ѝ лицето на Роза да прилича,

бяха строги, наказваха предателите.

Достойни бяха, България ще помни и обича.

 

Март, 2017г.

Варна, Гавраил

© Гавраил Йосифов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??