2.10.2007 г., 21:30 ч.

ТРЕВОГА 

  Поезия
865 1 10

Застлах ти легло от дъждовна тинтява,

Изтъках ти завивка от облачни гънки.

В прозорец с мушкато луната изгрява

И хвойнова порта с мандалото звънка.

От тиха вихрушка откъснах нишки зелени,

Изплетох ти люлка от южния вятър люляна.

Пътят минава през извор и тъмни морени,

Хладно е нощем леглото от слънчева пяна.

Тревога в съня ми… Бавно сърцето изстива.

Дванадесет зими следите на прага замръзват.

Дванадесет месеца моята обич една е и съща .

Спя върху камък и вечно ще чакам да дойдеш.
01.10.07г

© Василена Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??