Във клоните на дядо Орех
записка птиченце тревожно:
- Ох, идва люта зима,
да оцелея май е невъзможно.
Със братовчедите си
трябваше на юг да литна.
Там, казват, имали
градинка китна.
Когато падне тука сняг,
кога завеят страшни хали,
не ще намеря никаква храна
и слънце няма да ме гали.
- Недей се тревожи! -
извика малката Добринка -
щом аз съм тук до теб,
не ще те плаши глад,
ни глупава настинка.
Ела, ще имаш къщичка над мене
под гредите здрави,
а мама сладички закуски ще ни прави.
© Иван Иванов Всички права запазени