Oct 20, 2012, 12:25 AM

Тревожното птиченце 

  Poetry » For kids
500 0 9

Във клоните на дядо Орех

записка птиченце тревожно:

- Ох, идва люта зима,

да оцелея май е невъзможно.

Със братовчедите си

трябваше на юг да литна.

Там, казват, имали

градинка китна.

Когато падне тука сняг,

кога завеят страшни хали,

не ще намеря никаква храна

и слънце няма да ме гали.

- Недей се тревожи! -

извика малката Добринка -

щом аз съм тук до теб,

не ще те плаши глад,

ни глупава настинка.

Ела, ще имаш къщичка над мене

под гредите здрави,

а мама сладички закуски ще ни прави.


 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??