30.11.2016 г., 0:34 ч.  

Три 

  Поезия » Друга
302 0 5

ТРИ 
Р. Чакърова 

 

Пак съм Аз... Извинете... Забравих 
връзка ключове там, на тезгяха... 
Бяха три... За проклетите брави, 
на вратите, които заспаха... 

 

По една, по една... ги събуждах 
и ръждивите панти скрипяха 
от неслучени сънени нужди, 
от внезапно нахлулия вятър... 

 

Три девици по нощници бели 
се показваха плахо на прага – 
в дълги плитки косите си сплели, 
за да няма къде да избягам... 

 

И тогава се втурвах към тебе 
и пиянствах до ранни зори,
а пелинът горчеше обсебващо... 
Осезаемо – сутрин. Към три.

 

Плащах тройно... и... нищо не помнех. 
И по изгрев си тръгвах. Сама. 
Тичах, спъвах се в счупени стомни... 
Без да зная, че бях у дома... 

 

Лондон, 29/11/2016'  21:25

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??