27.07.2012 г., 0:11 ч.

Три часа преди пролетта 

  Поезия » Друга
522 0 2

И Той пи

(въпреки кризата)

 

И Той пи

(бедрата ù – рахат локум)

 

И Той пи

(по старошотландски, шопски и нестандартно)

 

И Той пи

(с  чаша палуващи гербери)

 

И Той пи

(все по икиндия)

 

И Той пи

(започна да се казва Динчо)

 

И Той пи

(стегна се за старчески посох)

 

И Той пи

(разходи кучетата на съдбата)

 

 

Но Той пи

(малинови му устата)

 

Но Той пи

(разсъблечен, недъгав и честен)

 

Но Той пи

(бавно, отскоро, посредствено)

 

Но Той пи

(и не може без него)

 

Но Той пи

(за да може без него)

 

Но Той пи

(и се почеса под хълмовете)

 

Но Той пи

(Ювенал е все така умрял)

 

Но Той пи

(и си изостави лисиците)

 

 

Да Той пи

(за да загатне за себе си)

 

Да Той пи

(за да усмири вятъра)

 

Да Той пи

(за да диша понякога)

 

Да Той пи

(и се обходи по ъглите)

 

Да Той пи

(не беше абстрактно)

 

Да Той пи

(някак де факто)

 

Да Той пи

(за да има контакт със себе си)

 

***

 

Абстиненция Злост Угарки

 

Ние знаем че Той пи

После купи мястото

На което стоеше (барът)

Отиде в планината

Влюби се в жена с проблеми

 

После Тя пи

                             20.3.2010г.

© Донърджак Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??