7.01.2023 г., 16:11 ч.

Три дена тресе се гората 

  Поезия » За деца
236 6 13

Решиха – вдигат сватба тежка,
млад таралеж и таралежка.
На липови листа отбрани,
написа Зайо сто покани.

Кълвач дървото с клюн удари,
покани всички за сватбари.
Кумица ще им е Лисана,
за кум пък Кумчо Вълчо хвана.

За гозби и за питиета,
от тъмно още Меца шета.
Събира оркестранти птички,
скорецът. Да танцуват всички.

Ушиха роклята на ежка,
за ежко фрак – без забележка.
Венча ги бухал отзарана
и чудна веселба настана.

Три дена тресе се гората,
кумът танцува и кумата...
Дано са младите щастливи,
с дечица, като тях бодливи.

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??