1.10.2007 г., 9:58 ч.

Три епизода събуждане 

  Поезия
508 0 6
 

Събудих се сама.

Само аз и главоболието

лежим до стената.

И не съм отпечатана

върху ничие лице,

което от своя страна

да е отпечатано

върху възглавницата

(за гости).

Обикновено

я изблъсквам

(насън и нарочно)

на пода,

докато се въргалям

в самота

и изрезки от спомени

в двойното

си легло.


Вчера ме събуди ръка,

разперена като

щъркел.

И някой ме разора

с клюна си.

Започнах

постепенно

да се разширявам

в единичното

му легло.

Надигах се

в себе си

като прясно мляко

в олющена тенджера

и потекох

бавно

по пода.

Ако не ме избършеш

веднага,

ще засъхна

навсякъде

в стаята.


Утре ще ме събуди подът.

Празното легло

нагло ще ме наднича

и ще ме гъделичка

по празното

в мен,

докато аз

прехапвам

с устни

чаршафа

(от смях).

Възглавницата

е на леглото.

Долу, на пода,

си убиваме

всички останали.

Измачкани

от сгъване.

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??