22.12.2019 г., 9:20 ч.

Триптих: 

  Поезия » Пейзажна
351 0 0

 

Триптих:

 

1. Вечѐрна мелодия

 

Прити́хна Слънцето оттатък

зад странно синият баир,

денят като въздишка кратък

заглъхва в стихналата шир...

 

Из клоните полъхва вятър

и мелодично зашумя́,

а в миг разсънени листата

заляха цялата Земя:

 

– с една мелодия от залез,

от нежност, от щурци, от мрак,

от мъничко тъга за двама

от светлина... И нежност пак...

 

2. Залез

 

На залеза светлинната каскада

залива вечерта с оранж и злато,

присвил крила полека мракът пада

приготвя се за сън сега Земята...

 

А сенките към тъмното нарастват,

танцуват с развилнелият се вятър

една след друга светлините гаснат...

И залезът догаря без остатък...

 

3.Струна

 

А стаена струна

във Душата може

в нощ при пълнолуние:

да те разтревожи

и отрони песен

тиха както вопъл

с вятъра понесен

бавно глъхнещ... Топъл...

 

22.12.2019...

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??