9.05.2012 г., 15:18 ч.

Триптих 

  Поезия » Любовна
699 0 0

 

Твойта заразяваща сърдечност
радва ме и днес, искри.
С мене искам да е вечно,
явно от очите ти... струи.

В забързаното днешно време
пред поглед нежен и дълбок
със бурна обич ще превземем,
свещена, мисълта на Бог.

На този свят сме всички гости,
дълбае тихата вода,
но нека сложим кротки кости
в основите на свобода.

В следите древни скърцащ сняг
притиска многотонен стих.
Стопи се челото след конски бяг
на връх обагрен - див триптих!

20.04.2012г.

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??